TIRAMISUS FÁNK
HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:
a tésztához:
350 g búzafinomliszt
200 g mascarpone vagy egyéb tejszínes krémsajt
60 g porcukor
1 db tojás
1,5 evőkanál instant kávé
150 ml Amaretto likőr vagy 1 teáskanál keserű mandulaaroma
1/2 tasak sütőpor
csipet só
a dekorhoz:
porcukor+kakaópor vagy Amaretto likőr+porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet a sütőport és a csipet sót összekeverjük.
2. A tojást fehéredésig keverjük a porcukorral.
Hozzátesszük a likőrt, a krémsajtot és a kávét.
Simára dolgozzuk.
3. Apránként hozzáadjuk a lisztet.
Eleinte a kézi mixerrel dolgozhatunk, de utána át kell térnünk fakanálra, vagy a kezünket használjuk, hogy összeálljon a tészta.
Akinek nagy teljesítményű robotgépe van, az végig keverheti azzal.
4. A tésztát jól belisztezett deszkára tesszük.
Kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk.
Bármilyen, legalább 6 cm-es, formával kiszaggatjuk.
5. Forró olajban kisütjük.
Tálaláskor megszórjuk porcukros kakaóval, vagy meglocsoljuk likőrben feloldott, sűrű porcukorral.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB TIRAMISUS ÉDESSÉG:
TIRAMISUS FÁNK
MÉG TÖBB FÁNK RECEPT:
PÜSPÖK FÁNK
PBJ FÁNK
MOZART FÁNK
Megjegyzések
Megjegyzés küldése