TIRAMISUS FÁNK



HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:

a tésztához:

350 g búzafinomliszt
200 g mascarpone vagy egyéb tejszínes krémsajt 
60 g porcukor
1 db tojás
1,5 evőkanál instant kávé
150 ml Amaretto likőr vagy 1 teáskanál keserű mandulaaroma
1/2 tasak sütőpor
csipet só

a dekorhoz:

porcukor+kakaópor vagy  Amaretto likőr+porcukor



ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet a sütőport és a csipet sót összekeverjük.


2. A tojást fehéredésig keverjük a porcukorral.
Hozzátesszük a likőrt, a krémsajtot és a kávét.
Simára dolgozzuk.


3. Apránként hozzáadjuk a lisztet.
Eleinte a kézi mixerrel dolgozhatunk, de utána át kell térnünk fakanálra, vagy a kezünket használjuk, hogy összeálljon a tészta.
Akinek nagy teljesítményű robotgépe van, az végig keverheti azzal.


4. A tésztát jól belisztezett deszkára tesszük.


Kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk.
Bármilyen, legalább 6 cm-es, formával kiszaggatjuk.


5. Forró olajban kisütjük.


Tálaláskor megszórjuk porcukros kakaóval, vagy meglocsoljuk likőrben feloldott, sűrű porcukorral.


Jó étvágyat!



MÉG TÖBB TIRAMISUS ÉDESSÉG:

TIRAMISUS FÁNK




MÉG TÖBB FÁNK RECEPT:

PÜSPÖK FÁNK



PBJ FÁNK



MOZART FÁNK

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések