ÖRDÖGTÉSZTA
A recept a "Fakanál: 101 étel főtt tésztából" című kiadványban található.
Annyit változtattam rajta, hogy eleve apróra ledarálva tettem bele a zöldségeket és nem turmixoltam le.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
300 g gomba
1 db vöröshagyma
1 db nagy sárgarépa
200 g zeller
2 evőkanál sűrített paradicsom
200 ml félédes vagy édes fehérbor
100 ml víz
2 db babérlevél
1 kávéskanál cukor
só, őrölt bors
főtt tészta (bármilyen)
reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldségeket - a gomba kivételével - ledaráljuk, kevés olajon megfuttatjuk.
Fűszerezzük, belekeverjük a paradicsomot és felöntjük a vízzel meg a borral.
Fedő alatt, nem magas hőfokon, pároljuk kb. 30 percet.
2. Beletesszük a megpucolt, feldarabolt gombát és készre főzzük.
Főtt tésztával és sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB ÖRDÖGI RECEPT:
ÖRDÖGBORDA
SZEM
GERINC
SZENDVICS
TEKERCS
BABLEVES
GOMBÓCOS LEVES
BOLOGNAI
PÖRKÖLT
LECSÓ
VAKARCS
LEPÉNY
ÖRDÖGCSÓNAK
FŐZELÉK
NUDLI
Megjegyzések
Megjegyzés küldése