FEKETE-ERDŐ TÉSZTA
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
200 g száraz, medvehagymás tészta
300 g gomba
1 db vöröshagyma
1-2 evőkanál tejföl
só, bors, őrölt pirospaprika
60 g Fekete-erdei sonka
ELKÉSZÍTÉS:
1. A gombát megpucoljuk, felszeleteljük.
Hozzáadjuk a kevés olajon megpirított vöröshagymához, fűszerezzük, majd vízzel vagy anélkül (ha van elég leve), fedő alatt, megpároljuk.
Végül hozzáadjuk a tejfölt.
2. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
3. A sonkát csíkokra tépkedjük vagy vágjuk, kevés olajon megpirítjuk.
Tálaláskor alulra tesszük a tésztát, rámerünk egy adag tejfölös gombát, majd a tetejére teszünk pár szál pirított sonkát.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése