ZAPIEKANKA - SAJTOS-GOMBÁS MELEGSZENDVICS LENGYELORSZÁGBÓL



HOZZÁVALÓK 1 DB BAGETTHEZ (2 FÉLHEZ):

1 db nagy bagett (k.b 300 g-os)
400 g gomba
20 g bacon
1 db vöröshagyma
só, bors
80 g reszelt sajt
kb. 2 evőkanál ketchup


ELKÉSZÍTÉS:

1. A gombát megpucoljuk, feldaraboljuk.
Kevés olajon a hagymát és a bacont megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, lefedve  - szükség esetén kevés vízzel - saját levében megpároljuk.


2. A bagettet kettévágjuk. Elosztjuk rajta a párolt gombát.

3. Sajtot reszelünk rá, majd 6-8 percre a sütőbe toljuk 180 fokon - légkeveréssel - vagy grillezzük.


4. Tálaláskor ketchupot teszünk a tetejére.

Jó étvágyat! 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések