FRADI SZENDVICSEK (ZÖLD-FEHÉR VARIÁCIÓK)
HOZZÁVALÓK 1-1-1 DB-HOZ:
a kenőhöz:
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
8-10 szál metélőhagyma
só
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük.
Csirkés zsemle:
1 db zsemle
100 g csirkemell
1 db nagy salátalevél
4 szelet uborka
1 dl olaj a sütéshez
só,őrölt bors - tetszés szerint egyéb fűszerek
1-1,5 evőkanál a snidlinges kenőkrémből
dekorhoz: hegyes-erős paprika
Elkészítés:
A csirkemellet kiklopfoljuk, fűszerezzük, nem túl bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
A zsemlét kettévágjuk, megkenjük a snidlinges krémmel.
Ráhelyezzük a megmosott, lecsepegtetett salátalevelet, az uborkát.
Rátesszük a csirkét majd a tetejét megszórjuk apró kockára vágott zöld paprikával.
Fehér kolbászos bagett:
1 db bagett
1 db fehér kolbász
2 levél saláta
1-1,5 evőkanál a snidlinges kenőkrémből
a dekorhoz: majonéz, uborka, hegyes-erős paprika
Elkészítés:
A kolbászt bevagdossuk, 5-6 percre forró vízbe főzzük. Átesszük serpenyőbe és kevés olajon enyhén megpirítjuk mindkét oldalát.
A bagettet bevágjuk úgy, hogy a alját nem vágjuk át. Megkenjük a snidlinges krémmel, majd befedjük salátalevelekkel.
Rátesszük a kolbászt.
Ízlés szerint még nyomunk rá majonézt, majd megszórjuk felkockázott uborkával és / vagy hegyes-erős paprikával.
Főtt tojásos-uborkás szendvics:
1 szelet kenyér
1 db tojás
3-4 szelet uborka
vaj a kenéshez, só
A dekorhoz: snidlinges kenőkrém (ha maradt)
A tojást megfőzzük, felkarikázzuk.
A kenyeret megkenjük vajjal (enyhén megsózzuk), majd ráhelyezzük a tojáskarikákat. Ezekre megmosott, felszeletelt uborkát teszünk. Végül a tetejére kevés snidlinges krémet kanalazunk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB SZENDVICSVARIÁCIÓ:
TOJÁSOS
TOJÁSOS
SZALONNÁS
Megjegyzések
Megjegyzés küldése