FRADI SZENDVICSEK (ZÖLD-FEHÉR VARIÁCIÓK)





HOZZÁVALÓK 1-1-1 DB-HOZ:

a kenőhöz:

1 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
8-10 szál metélőhagyma


Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük.



Csirkés zsemle:

1 db zsemle
100 g csirkemell
1 db nagy salátalevél
4 szelet uborka
1 dl olaj a sütéshez
só,őrölt bors - tetszés szerint egyéb fűszerek
1-1,5 evőkanál a snidlinges kenőkrémből

dekorhoz: hegyes-erős paprika

Elkészítés:

A csirkemellet kiklopfoljuk, fűszerezzük, nem túl bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.


A zsemlét kettévágjuk, megkenjük a snidlinges krémmel.


Ráhelyezzük a megmosott, lecsepegtetett salátalevelet, az uborkát.


Rátesszük a csirkét majd a tetejét megszórjuk apró kockára vágott zöld paprikával.



Fehér kolbászos bagett:

1 db bagett
1 db fehér kolbász
2 levél saláta
1-1,5 evőkanál a snidlinges kenőkrémből

a dekorhoz: majonéz, uborka, hegyes-erős paprika

Elkészítés:

A kolbászt bevagdossuk, 5-6 percre forró vízbe főzzük. Átesszük serpenyőbe és kevés olajon enyhén megpirítjuk mindkét oldalát.



A bagettet bevágjuk úgy, hogy a alját nem vágjuk át. Megkenjük a snidlinges krémmel, majd befedjük salátalevelekkel.


Rátesszük a kolbászt.
Ízlés szerint még nyomunk rá majonézt, majd megszórjuk felkockázott uborkával és / vagy hegyes-erős paprikával.



Főtt tojásos-uborkás szendvics:

1 szelet kenyér
1 db tojás
3-4 szelet uborka
vaj a kenéshez, só

A dekorhoz: snidlinges kenőkrém (ha maradt)

Elkészítés:

A tojást megfőzzük, felkarikázzuk.

A kenyeret megkenjük vajjal (enyhén megsózzuk), majd ráhelyezzük a tojáskarikákat. Ezekre megmosott, felszeletelt uborkát teszünk. Végül a tetejére kevés snidlinges krémet kanalazunk.


Jó étvágyat!

MÉG TÖBB SZENDVICSVARIÁCIÓ:

TOJÁSOS



 TOJÁSOS

 

SZALONNÁS




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések