BURGENLANDI CSIRKEMÁJ




A recept a "Fakanál" kiadványban található.

Célszerű lefedhető serpenyőben készíteni!




HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

350 g csirkemáj
1 db vöröshagyma
50 g bacon, vagy húsos szalonna
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, pirospaprika
4 db tojás


ELKÉSZÍTÉS:

1. Kevés olajon fehéredésig pirítjuk a hagymát, a feldarabolt bacont és csirkemájat.


 Fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá, majd lefedve, közepes hőfokon puhára pároljuk.

2. Kevés sóval felverjük a tojásokat, majd a máj felületén egyenletesen eloszlatjuk. Nem keverjük! Visszatesszük rá a fedőt, és megvárjuk, míg a tojás megszilárdul.




Tetszőlegesen felszeletelve főtt rizzsel vagy krumplival tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések