BURGENLANDI CSIRKEMÁJ
A recept a "Fakanál" kiadványban található.
Célszerű lefedhető serpenyőben készíteni!
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
350 g csirkemáj
1 db vöröshagyma
50 g bacon, vagy húsos szalonna
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, pirospaprika
4 db tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kevés olajon fehéredésig pirítjuk a hagymát, a feldarabolt bacont és csirkemájat.
Fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá, majd lefedve, közepes hőfokon puhára pároljuk.
2. Kevés sóval felverjük a tojásokat, majd a máj felületén egyenletesen eloszlatjuk. Nem keverjük! Visszatesszük rá a fedőt, és megvárjuk, míg a tojás megszilárdul.
Tetszőlegesen felszeletelve főtt rizzsel vagy krumplival tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése