KELKÁPOSZTÁS CSIRKE




Az étel a "Recepttár: Közép-Európa konyhája" (2002) című kiadványban található, a "Délszláv térség" receptjei között.





A recepthez képest én nem egész csirkét, hanem csak csirkemellet használtam és az összes zöldséget
egyidőben tettem bele.


HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:

250 g csirkemell
400 g kelkáposzta
2 db közepes burgonya
2 db paradicsom
1 db hegyes-erős paprika
1 db TV paprika
1 db vöröshagyma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, őrölt kömény

ELKÉSZÍTÉS:

1. A feldarabolt hagymát és húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk.


Hozzáadjuk a fűszereket, a megmosott, megpucolt, feldarabolt zöldségeket, majd kevés vizet öntünk alá és lefedve, alacsony hőfokon főzzük.



2. Kb. 25 perc  beletesszük a tojásból-lisztből készült csipetkét és tovább főzzük, míg minden megpuhul.

Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések