RÁKOSPALOTAI RÉTES



A recept a http://webcukraszda.hu/rakospalotai-retes-lakodalmas-recept/ oldalon található.

Annyit változtattam, hogy minimalizáltam a hozzávalókat 2 tekercsre, valamint a vaníliás cukrot elhagytam, mert anélkül is elég édesnek bizonyult.

HOZZÁVALÓK 2 TEKERCSHEZ:

2*3 db réteslap

a töltelékhez:

3 db nagyobb alma
150 g mézes puszedli
70 g darált dió 
60 g mazsola (szükség esetén áztassuk be vízbe vagy narancslébe felhasználás előtt min.3 órával)
csipet só

Ha túl száraz a töltelék: 1-2 kanál tejföl, ha túl nedves még puszedlimorzsa

a lapok megkenéséhez tejföl vagy olaj


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivesszük, nagy lyukon lereszeljük.

Hozzáadjuk a mazsolát a ledarált diót és puszedlit.

Az egészet összekeverjük, szükség esetén édesítjük.





2. Egy réteslapot kiterítünk, megkenjük olajjal vagy tejföllel.
Rárakjuk a 2. lapot, azt is lekenjük, majd a 3. lapot is ráhelyezzük és eloszlatjuk rajta a töltelék felét.

Jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd feltekerjük.

Másik 3 lappal és töltelékkel megismételjük.



3. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük tejföllel vagy olajjal és előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel - sütjük kb. 15-20 percet.



Hidegen, felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB ÉDES RÉTES:

CÉRNAMETÉLTES TÚRÓS RÉTES



PÜSPÖKÖK TÚRÓS RÉTESE

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések