RÁKOSPALOTAI RÉTES
A recept a http://webcukraszda.hu/rakospalotai-retes-lakodalmas-recept/ oldalon található.
Annyit változtattam, hogy minimalizáltam a hozzávalókat 2 tekercsre, valamint a vaníliás cukrot elhagytam, mert anélkül is elég édesnek bizonyult.
HOZZÁVALÓK 2 TEKERCSHEZ:
2*3 db réteslap
a töltelékhez:
3 db nagyobb alma
150 g mézes puszedli
70 g darált dió
60 g mazsola (szükség esetén áztassuk be vízbe vagy narancslébe felhasználás előtt min.3 órával)
csipet só
Ha túl száraz a töltelék: 1-2 kanál tejföl, ha túl nedves még puszedlimorzsa
a lapok megkenéséhez tejföl vagy olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivesszük, nagy lyukon lereszeljük.
Hozzáadjuk a mazsolát a ledarált diót és puszedlit.
Az egészet összekeverjük, szükség esetén édesítjük.
2. Egy réteslapot kiterítünk, megkenjük olajjal vagy tejföllel.
Rárakjuk a 2. lapot, azt is lekenjük, majd a 3. lapot is ráhelyezzük és eloszlatjuk rajta a töltelék felét.
Jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, majd feltekerjük.
Másik 3 lappal és töltelékkel megismételjük.
3. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük tejföllel vagy olajjal és előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel - sütjük kb. 15-20 percet.
Hidegen, felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB ÉDES RÉTES:
CÉRNAMETÉLTES TÚRÓS RÉTES
PÜSPÖKÖK TÚRÓS RÉTESE
Megjegyzések
Megjegyzés küldése