CSURGÓI GOMBÁS CSIRKE
A recept a "Fakanál Recepttár: A magyar konyha legfinomabb ételei" (2000) című kiadványban található.
Annyit változtattam rajta, hogy egész csirke helyett csak csirkemellet használtam, és 1 db vöröshagymát is tettem bele.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A felkockázott hagymát és csirkehúst kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
2. Beletesszük a megpucolt, feldarabolt gombát, a sót, a borsot, a petrezselymet.
Kevés vizet és fedő alatt, alacsony hőfokon, puhára pároljuk.
3. Amikor megpuhult, 1 evőkanál lisztet 1 púpozott evőkanál tejföllel elkeverjük, hozzáadunk keveset a főzőléből, simára keverjük. Visszaöntjük és még 1-2 percig rotyogtatjuk.
Főtt, vajas laskatésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése