CSURGÓI GOMBÁS CSIRKE




A recept a "Fakanál Recepttár: A magyar konyha legfinomabb ételei" (2000) című kiadványban található.



Annyit változtattam rajta, hogy egész csirke helyett csak csirkemellet használtam, és 1 db vöröshagymát is tettem bele.


ELKÉSZÍTÉS:

1. A felkockázott hagymát és csirkehúst kevés olajon fehéredésig pirítjuk.


2. Beletesszük a megpucolt, feldarabolt gombát, a sót, a borsot, a petrezselymet.
Kevés vizet és fedő alatt, alacsony hőfokon, puhára pároljuk.



3. Amikor megpuhult, 1 evőkanál lisztet 1 púpozott evőkanál tejföllel elkeverjük, hozzáadunk keveset a főzőléből, simára keverjük. Visszaöntjük és még 1-2 percig rotyogtatjuk.



Főtt, vajas laskatésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések