SZILVESZTERI FRANCIA PIRÍTÓS




HOZZÁVALÓK 3 SZELETHEZ:

3 szelet fonott kalács
200 ml édes, illatos pezsgő
2 db "S" méretű tojás
csipet só

a sütéshez: 1,5 dl olaj vagy 50 g vaj
a tálaláshoz: porcukor

 ELKÉSZÍTÉS:

1. A kalácsokat kb. 1 cm vastagra szeleteljük, az olajat / vajat  serpenyőben feltesszük melegedni.


2. A pezsgőt egy tálba öntjük és megmártjuk benne a kalácsszeleteket. Kicsit nyomkodjuk is bele, hogy jól beszívja a nedűt. De ne áztassuk el!!!

Egy másik tálba felverünk két tojást csipet sóval, majd megmártjuk benne a  kalácsokat.



3. Az időközben felforrósított zsiradékban mindkét oldalát átsütjük. Lecsepegtetjük.


Azon melegében vagy kihűtve porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések