SZILVESZTERI FRANCIA PIRÍTÓS
HOZZÁVALÓK 3 SZELETHEZ:
3 szelet fonott kalács
200 ml édes, illatos pezsgő
2 db "S" méretű tojás
csipet só
a sütéshez: 1,5 dl olaj vagy 50 g vaj
a tálaláshoz: porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kalácsokat kb. 1 cm vastagra szeleteljük, az olajat / vajat serpenyőben feltesszük melegedni.
2. A pezsgőt egy tálba öntjük és megmártjuk benne a kalácsszeleteket. Kicsit nyomkodjuk is bele, hogy jól beszívja a nedűt. De ne áztassuk el!!!
Egy másik tálba felverünk két tojást csipet sóval, majd megmártjuk benne a kalácsokat.
3. Az időközben felforrósított zsiradékban mindkét oldalát átsütjük. Lecsepegtetjük.
Azon melegében vagy kihűtve porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése