TOJÁSOS SZENDVICSVARIÁCIÓK
HOZZÁVALÓK:
Majonézes tojáskrémes:
4-5 db főtt tojás
1-2 szál csemegehagyma
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
só, őrölt bors
bármilyen szendvicsalap
Klasszikus szalámis-főtt tojásos:
szeletelt kenyér (nem toast)
4 szelet szalámi / szendvics
1 db főtt tojás / szendvics
2-3 csemegeuborka
vaj
Koreai toast:
2 szelet toast kenyér
2-3 db nyers tojás
1 db kisebb vöröshagyma
1 szál csemegehagyma
1 db kisebb sárgarépa
kb. 100 g fejes káposzta (fehér v. vörös)
1 szelet sonka
1 szelet sajt
vaj
só, őrölt fekete bors
kb. 1 teáskanál cukor
majonéz
ketchup
olaj vagy vaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1.Majonézes-tojáskrémes:
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.
Rákenjük a szendvicsre.
2. Szalámis:
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk.
A kenyeret megkenjük vajjal, rátesszük a szalámi-uborka-és tojáskarikákat.
Igény szerint dekoráljuk.
3. Koreai toast:
A zöldségeket megmossuk, ledaráljuk vagy vékonyra szeleteljük.
2. Hozzákeverjük a fűszereket és a tojásokat.
Hevített, tapadásmentes serpenyőben lepényeket sütünk belőle. Kb. akkorát, hogy a kenyeret beborítsa.
3. A sonkát és a kenyereket is átpirítjuk a serpenyőben.
4. A kenyereket megkenjük vajjal, rátesszük a zöldséges tojáslepényt. Megszórjuk kristálycukorral.
Rátesszük a sonkát a sajtot, végül még egy szelet kenyeret a tetejére.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése