TOJÁSOS SZENDVICSVARIÁCIÓK




HOZZÁVALÓK:

Majonézes tojáskrémes:

4-5 db főtt tojás 
1-2 szál csemegehagyma
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
só, őrölt bors

bármilyen szendvicsalap

Klasszikus szalámis-főtt tojásos:

 szeletelt kenyér (nem toast)

4 szelet szalámi / szendvics
1 db főtt tojás / szendvics 
2-3 csemegeuborka
vaj

Koreai toast:

2 szelet toast kenyér

2-3 db nyers tojás

1 db kisebb vöröshagyma
1 szál csemegehagyma
1 db kisebb sárgarépa
kb. 100 g fejes káposzta (fehér v. vörös)

1 szelet sonka 
1 szelet sajt
vaj
só, őrölt fekete bors

kb. 1 teáskanál cukor

majonéz
ketchup

olaj vagy vaj a sütéshez




ELKÉSZÍTÉS:

1.Majonézes-tojáskrémes:

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt krémesre daráljuk.

Rákenjük a szendvicsre.




2. Szalámis:

 A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, felkarikázzuk.

A kenyeret megkenjük vajjal, rátesszük a szalámi-uborka-és tojáskarikákat.

Igény szerint dekoráljuk.


3. Koreai toast:

A zöldségeket megmossuk, ledaráljuk vagy vékonyra szeleteljük.


2. Hozzákeverjük a fűszereket és a tojásokat.

Hevített, tapadásmentes serpenyőben lepényeket sütünk belőle. Kb. akkorát, hogy a kenyeret beborítsa.




3. A sonkát és a kenyereket is átpirítjuk a serpenyőben.


4. A kenyereket megkenjük vajjal, rátesszük a zöldséges tojáslepényt. Megszórjuk kristálycukorral.
Rátesszük a sonkát a sajtot, végül még egy szelet kenyeret a tetejére.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések