SZALONNÁS SZENDVICSEK
HOZZÁVALÓK 1-1-1 DB-HOZ:
Angol szalonnás-tükörtojásos:
1 szelet angol szalonna
1 db tojás
1 db zsölmle
1 teáskanál olaj
csipet só
Juhtúró-sült bacon:
1 szelet kenyér
2 szelet húsos szalonna
1 evőkanál juhtúró (nálam Kisteleki chilis)
csemegehagyma
1 teáskanál olaj
Virsli-sült baconnel:
1 db mini bagett
1 db virsli
2 szelet húsos szalonna
1 evőkanál mustár
2 evőkanál savanyú káposzta
csemegehagyma
1 teáskanál olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. Szalonnás-tojásos:
Kevés olajon megsütjük a szalonna egyik oldalát, majd megfordítjuk és ráütjük a tojást. Fűszerezzük, majd alacsony hőfokon, lefedve pároljuk, míg a tojás fehérje megszilárdul.
Zsömlére téve tálaljuk.
2. Juhtúró-sült bacon:
A bacont kockára vágjuk és kevés olajban megpirítjuk. Rátesszük a juhtúróval megkent kenyérre.
Mivel a "Kisteleki" poharas juhtúróhoz adnak sült hagymát, azt is szórtam rá, illetve friss csemegehagymát is.
3. Virsli-sült bacon:
A virslit betekerjük a szalonnával, majd kevés olajon minden oldalán jól megsütjük.
A bagettet felvágjuk úgy, hogy az egyik oldalát nem vágjuk át.
Megkenjük mustárral, megtöltjük savanyú káposztával és beletesszük a szalonnás virslit.
Ízlés szerint csemege vagy lilahagymát is szórhatunk rá.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése