TABÁNI MÁJ




A recept a "Fakanál" című kiadványban található.



HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:

500 g csirkemáj
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, majoranna
1 evőkanál liszt
1,5 evőkanál tejföl

a tálaláshoz: őrölt pirospaprika, petrezselyem

köret: burgonyapüré vagy főtt burgonya

ELKÉSZÍTÉS:

1. A májat alaposan megmossuk feldaraboljuk, majd kevés olajon mindkét oldalát átsütjük.
Rátesszük a borsot és a majorannát, kevés vizet és kb. 15-20 percig főzzük, míg teljesen megpuhul.


2. A lisztet lekeverjük a tejföllel és ha maradt, akkor a máj szaftjával, ha nem kevés vízzel és behabarjuk vele az ételt.


Tálaláskor meghintjük pirospaprikával és petrezselyemmel.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések