TABÁNI MÁJ
A recept a "Fakanál" című kiadványban található.
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:
500 g csirkemáj
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, majoranna
1 evőkanál liszt
1,5 evőkanál tejföl
a tálaláshoz: őrölt pirospaprika, petrezselyem
köret: burgonyapüré vagy főtt burgonya
ELKÉSZÍTÉS:
1. A májat alaposan megmossuk feldaraboljuk, majd kevés olajon mindkét oldalát átsütjük.
Rátesszük a borsot és a majorannát, kevés vizet és kb. 15-20 percig főzzük, míg teljesen megpuhul.
2. A lisztet lekeverjük a tejföllel és ha maradt, akkor a máj szaftjával, ha nem kevés vízzel és behabarjuk vele az ételt.
Tálaláskor meghintjük pirospaprikával és petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése