PASZTASUTA






A recept a "Mesterízek Mindenkinek: Egzotikus konyha" (2008) című könyvben található.

Annyiban tértem el, hogy nem makarónit, hanem pennét használtam.


HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:

250 g (szárazon) tészta (elsősorban makaróni)

200 g lángolt kolbász
200 g gomba
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, majoranna, gyömbér

1 dl tejföl
100 g reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS:

1. Kevés olajon megpirítjuk a feldarabolt hagymát és kolbászt.


2. Hozzáadjuk a megpucolt és felszeletelt gombát.

Fűszerezzük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.

Alacsony hőfokon főzzük, míg a gomba megpuhul.


3. Közben enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát. Lecsepegtetjük.

A tésztát és a ragut összekeverjük.


4. Egy réteget kivajazott sütőedénybe teszünk, megszórjuk reszelt sajttal.


Erre jön a maradék tészta. Tetejére tejfölt kanalazunk. Befedjük reszelt sajttal.



5. Előmelegített sütőben 200 fokon - nem légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.

Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések