PASZTASUTA
A recept a "Mesterízek Mindenkinek: Egzotikus konyha" (2008) című könyvben található.
Annyiban tértem el, hogy nem makarónit, hanem pennét használtam.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
250 g (szárazon) tészta (elsősorban makaróni)
200 g lángolt kolbász
200 g gomba
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, majoranna, gyömbér
1 dl tejföl
100 g reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kevés olajon megpirítjuk a feldarabolt hagymát és kolbászt.
2. Hozzáadjuk a megpucolt és felszeletelt gombát.
Fűszerezzük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
Alacsony hőfokon főzzük, míg a gomba megpuhul.
3. Közben enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát. Lecsepegtetjük.
A tésztát és a ragut összekeverjük.
4. Egy réteget kivajazott sütőedénybe teszünk, megszórjuk reszelt sajttal.
Erre jön a maradék tészta. Tetejére tejfölt kanalazunk. Befedjük reszelt sajttal.
5. Előmelegített sütőben 200 fokon - nem légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése