MIKU NASI (SÓS)






HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:

200 g búzaliszt
100 g vaj
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál pizzás vagy más intenzív fűszerkeverék
1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna

szükség esetén 1 evőkanál tejföl 


ELKÉSZTÉS:

1. A lisztet, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük.

2. A vajat, a sűrített paradicsomot, a pirospaprikát és a fűszerkeveréket kikeverjük.

Apránként hozzáadjuk a lisztet.

Ha nem áll össze, kevés tejfölt is teszünk bele.

Nyújtható állagot kell kapnunk!



3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 0,5 cm vékonyra.

Mikulás formával kiszurkáljuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben - nem légkeveréssel - 170 fokon kb. 13-15 percig sütjük. 

Jó étvágyat!






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések