MIKU NASI (SÓS)
HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:
200 g búzaliszt
100 g vaj
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál pizzás vagy más intenzív fűszerkeverék
1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
só
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
szükség esetén 1 evőkanál tejföl
ELKÉSZTÉS:
1. A lisztet, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük.
2. A vajat, a sűrített paradicsomot, a pirospaprikát és a fűszerkeveréket kikeverjük.
Apránként hozzáadjuk a lisztet.
Ha nem áll össze, kevés tejfölt is teszünk bele.
Nyújtható állagot kell kapnunk!
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát kb. 0,5 cm vékonyra.
Mikulás formával kiszurkáljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, előmelegített sütőben - nem légkeveréssel - 170 fokon kb. 13-15 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése