TIROLI KOCKA
Az édesség a "Receptlexikon: Közép-Európa konyhája" című kiadványban található.
Annyiban tértem el a recepttől, hogy nem tettem bele tejet, ellenben 1 db citrom reszelt héját és felének a levét igen.
27*17 cm, 6 cm mély sütőedényben készült.
HOZZÁVALÓK 6 ADAGRA:
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tésztát enyhén sós, lobogó tejes vagy sima vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük.
2. A túrót, a tojások sárgáját, a cukrot, 1 db citrom reszelt héját és felének a levét, mazsolát, tejfölt összekeverjük.
Beleforgatjuk a főtt tésztába, majd csipet sóval felverjük a tojásfehérjéket és azt is beleforgatjuk a tésztába.
3. A sütőedényt kikenjük, meghintjük zsemlemorzsával, majd belesimítjuk a tésztát.
Előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20-25 percig sütjük.
Azon melegében megszórjuk vaníliás cukorral, majd langyosan vagy hidegen, kockára vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése