TIROLI KOCKA



Az édesség a "Receptlexikon: Közép-Európa konyhája" című kiadványban található.
Annyiban tértem el a recepttől, hogy nem tettem bele tejet, ellenben 1 db citrom reszelt héját és felének a levét igen.

27*17 cm, 6 cm mély sütőedényben készült.



HOZZÁVALÓK 6 ADAGRA:




ELKÉSZÍTÉS:

1. A tésztát enyhén sós, lobogó tejes vagy sima vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük.


2. A túrót, a tojások sárgáját, a cukrot, 1 db citrom reszelt héját és felének a levét, mazsolát, tejfölt összekeverjük.

Beleforgatjuk a főtt tésztába, majd csipet sóval felverjük a tojásfehérjéket és azt is beleforgatjuk a tésztába.





3. A sütőedényt kikenjük, meghintjük zsemlemorzsával, majd belesimítjuk a tésztát.

Előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel - kb. 20-25 percig sütjük.

Azon melegében megszórjuk vaníliás cukorral, majd langyosan vagy hidegen, kockára vágva tálaljuk.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések