FORRALT BOROS - ASZALT SZILVÁS KEKSZGOLYÓ
HOZZÁVALÓK 14 DB-HOZ:
200 g darált háztartási keksz
250 ml forralt bor
20 g étkezési keményítő
14 szem kimagozott, puha aszalt szilva
100 g olvasztott étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vörösbort főzőedénybe öntjük, beleteszünk 1 db felkarikázott narancsot, 1 db citrom felének a reszelt héját, pár karika citromot, fahéjat, szegfűszeget, cukrot és vagy forralt bor fűszerkeveréket.
(Én kandírozott citrom és narancshéjat is tettem bele.)
Az egészet felforraljuk.
Leszűrjük, kihűtjük.
2. A 250 ml forralt bort hidegen elkeverjük 20 g étkezési keményítővel, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
3. A kekszet keverőtálba öntjük, apránként hozzáadagoljuk a forralt borkrémet. (Még melegen!)
Keverjük, míg a tészta összeáll. (Azonnal dolgozni kell vele, mert különben kiszárad!)
4. A tésztából lecsippentünk egy keveset, közepébe helyezünk 1 szem aszalt szilvát és bebugyoláljuk.
Folytatjuk, míg a tészta elfogy.
5. A golyókat olvasztott étcsokiba mártjuk, megvárjuk míg a csoki megszilárdul, majd 4-5 órára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése