FORRALT BOROS - ASZALT SZILVÁS KEKSZGOLYÓ





HOZZÁVALÓK 14 DB-HOZ:

200 g darált háztartási keksz
250 ml forralt bor
20 g étkezési keményítő

14 szem kimagozott, puha aszalt szilva

100 g olvasztott étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS:

1. A vörösbort főzőedénybe öntjük, beleteszünk 1 db felkarikázott narancsot, 1 db citrom felének a reszelt héját, pár karika citromot, fahéjat, szegfűszeget, cukrot és vagy forralt bor fűszerkeveréket.
(Én kandírozott citrom és narancshéjat is tettem bele.)

Az egészet felforraljuk.

Leszűrjük, kihűtjük.


2. A 250 ml forralt bort hidegen elkeverjük 20 g étkezési keményítővel, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.



3. A kekszet keverőtálba öntjük, apránként hozzáadagoljuk a forralt borkrémet. (Még melegen!)

Keverjük, míg a tészta összeáll. (Azonnal dolgozni kell vele, mert különben kiszárad!)



4. A tésztából lecsippentünk egy keveset, közepébe helyezünk 1 szem aszalt szilvát és bebugyoláljuk.

Folytatjuk, míg a tészta elfogy.



5. A golyókat olvasztott étcsokiba mártjuk, megvárjuk míg a csoki megszilárdul, majd 4-5 órára hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések