ASZALT GYÜMÖLCSÖS PUSZEDLIGOLYÓ






HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:

200 g mézes puszedli
50 g darált háztartási keksz
100 g aszalt gyümölcs és olajos mag vegyesen
250 ml citrus gyümölcslé vagy limonádé
20 g étkezési keményítő

 a forgatáshoz: 60 g darált dió

ELKÉSZÍTÉS:

1. A limonádét / citruslét hidegen elkeverjük a keményítővel, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.

Langyosra hűtjük.



2. A puszedliket ledaráljuk, hozzákeverjük a darált kekszet és az aszalt gyümölcsöket, magokat.



3. Apránként belekanalazzuk a limonádékrémet és összekeverjük. Addig adjuk hozzá a krémet, míg formázható állagú tésztát kapunk.

(Nem biztos, hogy az összes krémre szükség lesz, nekem kb. 2 evőkanálnyi kimaradt!)



4. A tésztából golyókat formázunk és megforgatjuk darált dióban.

Dió helyett olvasztott csokiban is megmárthatjuk.

Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések