ASZALT GYÜMÖLCSÖS PUSZEDLIGOLYÓ
HOZZÁVALÓK 15 DB-HOZ:
200 g mézes puszedli
50 g darált háztartási keksz
100 g aszalt gyümölcs és olajos mag vegyesen
20 g étkezési keményítő
a forgatáshoz: 60 g darált dió
ELKÉSZÍTÉS:
1. A limonádét / citruslét hidegen elkeverjük a keményítővel, majd közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Langyosra hűtjük.
2. A puszedliket ledaráljuk, hozzákeverjük a darált kekszet és az aszalt gyümölcsöket, magokat.
3. Apránként belekanalazzuk a limonádékrémet és összekeverjük. Addig adjuk hozzá a krémet, míg formázható állagú tésztát kapunk.
(Nem biztos, hogy az összes krémre szükség lesz, nekem kb. 2 evőkanálnyi kimaradt!)
4. A tésztából golyókat formázunk és megforgatjuk darált dióban.
Dió helyett olvasztott csokiban is megmárthatjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése