HAVAS HEGYCSÚCSKEKSZ
A recept ihletforrása itt található:
https://www.tasteofhome.com/recipes/snowy-mountain-cookies/
Az eredetitől elég sokban eltértem. Először is kb.feleannyi mennyiséget készítettem, másodszor az én kekszeim K2-es méretűek lettek, mert csak 10 cm oldalhosszúságú háromszögem van, harmadszor pedig nem csokidarabosra csináltam, hanem diódarabosra. Így viszont némi reszelt citrom is került bele.
HOZZÁVALÓK 13 DB-HOZ:
200 g búzaliszt
100 g vaj
70 g cukor
1 db tojás
60 g durvára vágott dió
1 db kisebb citrom reszelt héja és felének a leve
1/2 kávéskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
csipet só
a dekorhoz:
olvasztott fehércsoki
fehér szórócukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük.
2. A vajat a cukorral simára dolgozzuk.
Hozzáadjuk a tojást, a fahéjat, a reszelt citrom héját és felének a levét.
Elkeverjük.
Beleöntjük a diót és apránként a lisztet is beledolgozzuk.
2. Ha a tészta összeállt, lefedve 30 percre hűtőbe tesszük.
Két részre osztjuk, majd enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 0,5 cm vékonyra.
3. A háromszöggel kiszurkáljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben nem légkeveréssel 170 fokon kb. 15 percig sütjük.
Kihűtjük.
4. Felolvasztjuk a csokit és bekenjük vele a süti egyik csúcsát.
Igény szerint dekorcukorral megszórjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése