ROSSINI-METÉLT
Az étel a "Receptlexikon: Közép-Európa konyhája" című kiadványban található.
Annyit változtattam rajta, hogy nem daráltam le a húst és a parajt, hanem úgy hagytam, ahogy megfőtt. Valamint adtam hozzá 2 gerezd fokhagymát is.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A felkockázott csirkemellet és bacont kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Menet közben hozzáadjuk a fokhagymát is.
Ezután beletesszük a kockára vagy csíkokra vágott olasz szalámit, valamint a parajt.
Sózzuk, borsozzuk, majd saját levében fedő alatt puhára főzzük. Szükség esetén kevés vizet öntsünk alá.
2. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
3. A tésztát és a ragut összekeverjük, majd kivajazott sütőedénybe öntjük. (én 27*17 cm, 6 cm mély edényt használtam)
4. Elkészítjük a besamelt és ráöntjük a tésztára.
Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése