TIROLI SALÁTA





A saláta a "Fakanál: 101 sajtos ételrecept" című kiadványban található.





HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:

300 g csirkemell vagy filézett comb
1/2 db kisebb zeller
250-300 g gomba
1 evőkanál olaj
2-3 evőkanál majonéz (fele sovány tejföl is lehet)
1/2 evőkanál kapribogyó
60 g reszelt sajt
só, őrölt bors

a dekorhoz: paradicsom


ELKÉSZÍTÉS:

1. A csirkehúst felkockázzuk, kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a megpucolt, feldarabolt gombát és zellert. Sózzuk, borsozzuk.
Saját levében, alacsony hőfokon megpároljuk. (Ha szükséges, menet közben kevés vizet öntsünk alá!)

Keverőtálba öntjük, kihűtjük.




2. Belekeverjük a majonézt, a feldarabolt kapribogyót és a reszelt sajtot.

Paradicsomkarikákkal tálaljuk.



Kenyérrel, pitába vagy tortillába töltve tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések