"BUDAPEST" RAGU
A recept "Piros Christa: Kalóriaszegény finomságok" (1992) című füzetecskéjében található.
Én tettem bele némi húsos szalonnát is.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:
200 g gomba
200 g zöldborsó
1 db hegyes-erős paprika
2 db TV paprika vagy 1 nagy kaliforniai
1 db póréhagyma
2 db paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika
40 g bacon
1 evőkanál olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldségeket megmossuk, a gombát megpucoljuk, feldaraboljuk.
2. Kevés olajon enyhén megpirítjuk a hagymát és a bacont, úgy hogy menet közben hozzáadjuk a zöldségeket.
Fűszerezzük, majd alacsony hőfokon, fedő alatt puhára pároljuk.
Főtt rizzsel vagy bulgurral, esetleg sült krumplival tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése