"BUDAPEST" RAGU





A recept "Piros Christa: Kalóriaszegény finomságok" (1992) című füzetecskéjében található.

Én tettem bele némi húsos szalonnát is.




HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA:

200 g gomba
200 g zöldborsó
1 db hegyes-erős paprika
2 db TV paprika vagy 1 nagy kaliforniai
1 db póréhagyma
2 db paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, őrölt pirospaprika
40 g bacon
1 evőkanál olaj

 ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldségeket megmossuk, a gombát megpucoljuk, feldaraboljuk.

2. Kevés olajon enyhén megpirítjuk a hagymát és a bacont, úgy hogy menet közben hozzáadjuk a zöldségeket.



Fűszerezzük, majd alacsony hőfokon, fedő alatt puhára pároljuk.

Főtt rizzsel vagy bulgurral, esetleg sült krumplival tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések