A LEGJOBB KONZERVBŐL KÉSZÍTHETŐ ÉTEL: BABOS-KUKORICÁS CSIRKE








HOZZÁVALÓK 4 ADAGRA:

250 g  csirkemell vagy combfilé
2 doboz konzerv bab (nálam 1 doboz fehér vajbab és 1 doboz Borlotti barna bab)
1 doboz konzerv csemegekukorica
1 db paradicsom
1 db hegyes-erős paprika
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
3 evőkanál sűrített paradicsom
1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
só, őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS:

1. A felkockázott húst és hagymát kevés olajon fehéredésig pirítjuk úgy, hogy közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.

Beletesszük a megmosott feldarabolt paprikát és paradicsomot, 2 percig együtt pároljuk, majd rászórjuk a fűszereket és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. (Ha szaftosabbat akarunk, többel.)

Fedő alatt pároljuk 20 percet.


2. Beleöntjük lé nélkül a konzerv babot és kukoricát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és még 10-15 percig főzzük.


Párolt rizzsel, bulgurral vagy puha kenyérrel tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések