A LEGJOBB KONZERVBŐL KÉSZÍTHETŐ ÉTEL: BABOS-KUKORICÁS CSIRKE
HOZZÁVALÓK 4 ADAGRA:
250 g csirkemell vagy combfilé
2 doboz konzerv bab (nálam 1 doboz fehér vajbab és 1 doboz Borlotti barna bab)
1 doboz konzerv csemegekukorica
1 db paradicsom
1 db hegyes-erős paprika
1 db vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
3 evőkanál sűrített paradicsom
1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. A felkockázott húst és hagymát kevés olajon fehéredésig pirítjuk úgy, hogy közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
Beletesszük a megmosott feldarabolt paprikát és paradicsomot, 2 percig együtt pároljuk, majd rászórjuk a fűszereket és felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi. (Ha szaftosabbat akarunk, többel.)
Fedő alatt pároljuk 20 percet.
2. Beleöntjük lé nélkül a konzerv babot és kukoricát, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és még 10-15 percig főzzük.
Párolt rizzsel, bulgurral vagy puha kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése