PRÁGAI SZELET
A recept a "Fakanál: 101 gyorsan elkészíthető étel receptje" című kiadványban található.
Bár nem ír köretet, én főtt rizzsel tálaltam.
HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:
4 szelet karaj
4 evőkanál mustár
350 g gomba
100 g főtt-füstölt sonka
2 evőkanál sonka
1 teáskanál Lucullus négyborsos-mustáros fűszerkeverék
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, megkenjük mustárral, majd nem kevés olajon mindkét oldalát kisütjük. Lefedhető serpenyőbe tesszük és közepes hőfokon, saját lében - szükség esetén kevés vizet aláöntve- pároljuk.
2. A gombát megpucoljuk, feldaraboljuk.
A sonkát kockára vágjuk.
Amikor elkészültünk, hozzáadjuk a húshoz. Fűszerezzük és az egészet főzzük, míg minden megpuhul.
Főtt rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése