PRÁGAI SZELET




A recept a "Fakanál: 101 gyorsan elkészíthető étel receptje" című kiadványban található.

Bár nem ír köretet, én főtt rizzsel tálaltam.




HOZZÁVALÓK 2 ADAGRA:

4 szelet karaj
4 evőkanál mustár
350 g gomba
100 g főtt-füstölt sonka
2 evőkanál sonka
1 teáskanál Lucullus négyborsos-mustáros fűszerkeverék


ELKÉSZÍTÉS:

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, megkenjük mustárral, majd nem kevés olajon mindkét oldalát kisütjük. Lefedhető serpenyőbe tesszük és közepes hőfokon, saját lében - szükség esetén kevés vizet aláöntve-  pároljuk.


2. A gombát megpucoljuk, feldaraboljuk.


A sonkát kockára vágjuk.


Amikor elkészültünk, hozzáadjuk a húshoz. Fűszerezzük és az egészet főzzük, míg minden megpuhul.



Főtt rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések