CÉRNAMETÉLTES-TÚRÓS RÉTES





HOZZÁVALÓK 2 TEKERCSHEZ:

2*3 db réteslap

a töltelékhez:

120 g (szárazon) cérnametélt
450 g félzsíros tehéntúró
1 db citrom reszelt héja és leve
1 tasak (8-10 g) vaníliás cukor
70-80 g mazsola (szükség esetén vízben, vagy narancslében áztatva)
porcukor ízlés szerint
csipet só

szükség esetén 1-2 evőkanál tejföl

2 evőkanál olaj

a lekenéshez:

tojás, tejföl vagy olaj

a szóráshoz:

porcukor - elhagyható


ELKÉSZÍTÉS:

1. A cérnametéltet enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.



2. A tésztához hozzákeverjük a mazsolát, a túrót, a citrom reszelt héját és levét, a vaníliás cukrot, a porcukrot és szükség esetén tejfölt. 



3. Hajlítható szilikonos felületen vagy sütőpapíron kiterítünk 1 db réteslapot, ecset segítségével olajjal megkenjük. Rátesszük a 2. lapot, szintén lekenjük, majd erre jön a 3. lap.
A tetején eloszlatjuk a töltelék felét, majd a tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, végül feltekerjük.



4. A 3. műveletet megismételjük a másik 3 lappal és maradék töltelékkel, majd a tekercseket sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük.

Lekenjük, majd előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük.



Megvárjuk míg kihűl. Felszeletelve, igény szerint porcukorral tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések