CÉRNAMETÉLTES-TÚRÓS RÉTES
HOZZÁVALÓK 2 TEKERCSHEZ:
2*3 db réteslap
a töltelékhez:
120 g (szárazon) cérnametélt
450 g félzsíros tehéntúró
1 db citrom reszelt héja és leve
1 tasak (8-10 g) vaníliás cukor
70-80 g mazsola (szükség esetén vízben, vagy narancslében áztatva)
porcukor ízlés szerint
csipet só
szükség esetén 1-2 evőkanál tejföl
2 evőkanál olaj
a lekenéshez:
tojás, tejföl vagy olaj
a szóráshoz:
porcukor - elhagyható
ELKÉSZÍTÉS:
1. A cérnametéltet enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, lecsepegtetjük.
2. A tésztához hozzákeverjük a mazsolát, a túrót, a citrom reszelt héját és levét, a vaníliás cukrot, a porcukrot és szükség esetén tejfölt.
3. Hajlítható szilikonos felületen vagy sütőpapíron kiterítünk 1 db réteslapot, ecset segítségével olajjal megkenjük. Rátesszük a 2. lapot, szintén lekenjük, majd erre jön a 3. lap.
A tetején eloszlatjuk a töltelék felét, majd a tészta jobb és bal oldalát kicsit behajtjuk, végül feltekerjük.
4. A 3. műveletet megismételjük a másik 3 lappal és maradék töltelékkel, majd a tekercseket sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük.
Lekenjük, majd előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük.
Megvárjuk míg kihűl. Felszeletelve, igény szerint porcukorral tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése