FRANKFURTI LEVES CSIRKEMELLBŐL
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
250 g csirkemell
400 g kelkáposzta
1 db nagyobb burgonya
1 db nagyobb sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál majoranna
1 evőkanál olaj
1,5 kávéskanál őrölt pirospaprika
só, bors
a habaráshoz:
1 evőkanál búzaliszt
1 púpozott evőkanál tejföl
150 ml főzőlé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A felkockázott hagymát és csirkemellet kevés olajon fehéredésig pirítjuk úgy, hogy közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
2. Fűszerezzük. Hozzáadjuk a megmosott, megpucolt, feldarabolt krumplit, sárgarépát és a vékonyra szeletelt kelkáposztát.
2-3 percig dinszteljük, majd felöntjük kb. 1,3 l vízzel.
Az egészet fedő alatt puhára pároljuk.
3. A habaráshoz a lisztet és a tejfölt habverővel elkeverjük, hozzáöntünk kevés főzőlevet, gyorsan simára dolgozzuk, majd visszaöntjük a fazékba. Elkeverjük és még 2 percig rotyogtatjuk.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése