TENGERÉSZ CSEMEGE
A recept " A 100 legjobb zöldséges finomság" című kiadványban található.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, nagy darabokra felvágjuk.
Eloszlatjuk a kiolajozott sütőedényben. (Én 27*17 cm, 6 cm mély tepsit használtam.)
Kevés sót és őrölt borsot szórunk rá.
2. A halból eltávolítjuk a szálkákat, majd eloszlatjuk a krumpli tetején.
3. A felkockázott hagymát és kaliforniai paprikát kevés olajon, alacsony hőfokon megpároljuk. Eloszlatjuk a krumplis halon.
4. Megszórjuk petrezselyemmel, rátesszük a felkarikázott fekete olívabogyókat (ezt én kifelejtettem).
5. A tejszínt, a tojást, a tejfölt kevés sóval és borssal simára keverjük, majd befedjük vele a tepsi tartalmát. Előmelegített sütőben 190 fokon - nem légkeveréssel - 25 percig sütjük. Majd kivesszük, rátesszük a reszelt sajtot és még 10 percig sütjük.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése