TÖRÖK BURGONYA




A recept a "Fakanál: 101 sütőben készülő étel receptje" (1992) című kiadványban található.




HOZZÁVALÓK 3 ADAGRA (27*17 cm, 6 cm mély tepsihez)

70 g héjában főtt burgonya
1 üveg (680 g ) lecsó konzerv
450 g zöldbab
3-4 db főtt tojás
2-3 evőkanál tejföl
só, őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit héjában megfőzzük, langyosra hűtjük, megpucoljuk, majd egy olajjal kikent tepsibe belekarikázzuk.


2. A zöldbabot enyhén sós vízben megpároljuk úgy, hogy még kicsit ropogós maradjon.
Lecsepegtetjük, összekeverjük a lecsóval.



3. A főtt tojásokat megpucoljuk, rákarikázzuk a krumplira.

Sózzuk, borsozzuk.


4. Rátesszük a lecsós zöldbabot.


5. Tetejét 2-3 evőkanál tejföllel bevonjuk, majd a tepsit előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük.


Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések