KÁPOSZTATÁL
Az étel a "Receptlexikon: Közép-Európa Konyhája" (2002) című kiadványban található, a "Bajorország" részben.
Annyit változtattam rajta, hogy nem rántást, hanem tejfölt tettem a káposztára, a kolbászt pedig felkarikáztam és nem hagytam egyben.
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:
200 g kolbász
400 g főtt burgonya
500 g fejes káposzta
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál tejföl vagy 1 evőkanál liszt+1 dl húsleves
1-2 evőkanál olaj
só, őrölt bors
50 g reszelt sajt
ELKÉSZÍTÉS:
1. A káposztát megmossuk lereszeljük vagy ledaráljuk.
A kockára vágott hagymát kevés olajon enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a káposztát, és a fűszereket. Alacsony hőfokon, fedő alatt, saját levében megdinszteljük.
2. A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, kihűtjük, olajozott sütőedénybe karikázzuk.
Rátesszük a káposztát.
3. Megkenjük tejföllel vagy kevés olajat hevítünk, amibe beletesszük a lisztet, csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a húslevest. A káposztára öntjük.
A kolbászt felkarikázzuk, vagy egyben rátesszük a káposztára.
4. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 13 percig sütjük, majd kivesszük rátesszük a reszelt sajtot és még 5-6 percre visszatoljuk.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése