TEPERTŐS ROPOGÓS
Az étel a "Fakanál: 101 recept olvasóinktól" (1992) című kiadványban található.
A megadott mennyiségeket némileg lecsökkentettem, így 80 dkg krumpli és 120 g tepertő került bele. A többi változatlan maradt.
HOZZÁVALÓK 9 KOCKÁHOZ: (22*22 cm, 5 cm mély sütőedény)
800 g nyers burgonya
120 g tepertő
2 dl tejföl
1 db tojás
búzaliszt, amennyit felvesz
só, őrölt bors
(egyéb fűszerek ízlés szerint: pl. snidling, mustár...stb.)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A burgonyát nagy lyukon lereszeljük.
2. A tepertőt krémesre daráljuk.
Hozzáadjuk a krumplihoz a liszt kivételével. Elkeverjük. Végül annyi lisztet adunk hozzá, hogy masszív, de nem kemény állagú tésztát kapjunk.
3. Eloszlatjuk egy kiolajozott tepsiben.
Előmelegített sütőben 185 fokon - nem légkeveréssel - kb. 30 percig sütjük. Ha ezidő alatt nem barnul meg, akkor ráadjuk a légkeverést és még 10 percig sütjük.
Langyosan fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése