KANADAI RÉTES
A rétes a "Fakanál: 101 sajtos ételrecept" (1985) 11. oldalán található.
Én 2 tekercset készítettem, 3-3 lapból.
HOZZÁVALÓK 2 TEKERCSHEZ:
2*3 db réteslap
400 ml tej
4 evőkanál búzafinomliszt
100 g reszelt sajt
200 g juhtúró
3 db tojás
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, snidling
kb. 2 evőkanál olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hideg tejben csomómentesre keverjük a lisztet, fűszerezzük, majd közepes hőfokon besűrítjük.
Belekeverjük a reszelt sajtot és a juhtúrót. Langyosra hűtjük.
Belekeverjük a tojások sárgáját, majd a felvert tojáshabot.
2. Sütőpapíron, vagy hajlítható szilikonos nyújtólapon kiterítünk 1 réteslapot. Megkenünk olajjal, majd ráteszünk még egy lapot, végül a 3. lapra rákenjünk a krém felét.
Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Megismételjük a másik tekerccsel is, majd lekenjük olajjal.
Várunk kb. 10 percet és felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése