KANADAI RÉTES




 A rétes a "Fakanál: 101 sajtos ételrecept" (1985) 11. oldalán található.

Én 2 tekercset készítettem, 3-3 lapból.




HOZZÁVALÓK 2 TEKERCSHEZ:

2*3 db réteslap

400 ml tej
4 evőkanál búzafinomliszt
100 g reszelt sajt
200 g juhtúró
3 db tojás
só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, snidling
kb. 2 evőkanál olaj

ELKÉSZÍTÉS:

1. A hideg tejben csomómentesre keverjük a lisztet, fűszerezzük, majd közepes hőfokon besűrítjük.

Belekeverjük a reszelt sajtot és a juhtúrót. Langyosra hűtjük.

Belekeverjük a tojások sárgáját, majd a felvert tojáshabot.







2. Sütőpapíron, vagy hajlítható szilikonos nyújtólapon kiterítünk 1 réteslapot. Megkenünk olajjal, majd ráteszünk még egy lapot, végül a 3. lapra rákenjünk a krém felét.

Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 

Megismételjük a másik tekerccsel is, majd lekenjük olajjal.


 3. A tekercseket előmelegített sütőben 190 fokon - légkeveréssel - kb. 15-20 percig sütjük, míg a teteje megbarnul.

Várunk kb. 10 percet és felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!
 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések