ÁFONYÁS TEJKOCKA






HOZZÁVALÓK 9 KOCKÁHOZ (22*22 CM-ES FORMÁHOZ):

3 db tojás
150 g fagyasztott áfonya
kb. 300 ml tej
150 g búzafinomliszt
1 tasak vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
csipet só

a dekorhoz: (elhagyható)

100 g Gréta epres bevonómassza / tejszínhab


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az áfonyát a vaníliás cukorral és 300 ml tejjel leturmixoljuk.
Lemérjük, és szükség esetén kipótoljuk még tejjel, hogy 500 ml folyadékunk legyen.


2. A tojást robotgéppel keverjük, míg kifehéredik, hozzáadjuk a tojást és még keverjük kb. 8-10 percig.

Beleöntjük a habos turmixot és a lisztet. Kézi habverővel óvatosan, de alaposan csomómentesre keverjük a tésztát.



 
3. Kivajazott sütőedénybe öntjük és előmelegített sütőben 170 fokon - légkeverés nélkül - kb. 30 percig - tűpróbáig - sütjük.


Megvárjuk, míg kihűl. Felkockázzuk és olvasztott bevonómasszával megkenjük a tetejüket.
Vagy a bevonómasszát tejszínhabbal elkeverjük és rákanalazzuk / rányomjuk a sütikre.

Jó étvágyat!







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések