DOMIKA

Avagy, túróval töltött fehérboros-tejszínes kalács, tepsiben sütve.


A recept a "Fakanál: 101 régies ételrecept" (1993)  című kiadványban található, a "Barokk korabeli receptek" részben.





HOZZÁVALÓK KB. 6 ADAGRA: (27*17 cm, 6 cm mély tepsire)

300-350 g kalács
200 ml főzőtejszín
250 ml édes fehérbor
300 g félzsíros tehéntúró
2 db tojás
2-3 evőkanál méz
csipet só

ELKÉSZÍTÉS:

1. A kalácsokat kb. 1 cm vastagra szeleteljük.

A tepsit kikenjük és az alját kirakjuk kalácsszeletekkel. Meglocsoljuk a bor felével és 50 ml tejszínnel.


2.  A túrót 1 db tojást és 1-2 evőkanál mézet összekeverünk, rákenjük a kalácsokra.



3. Befedjük a maradék kalácsszeletekkel, majd meglocsoljuk a maradék borral.

A megmaradt tejszínt 1 db tojással és 1-2 evőkanál mézzel simára keverünk, majd a kalácsok tetejére öntjük.



Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük, míg megpirul.

Megvárjuk míg kihűl és felkockázva tálaljuk.

Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések