DOMIKA
Avagy, túróval töltött fehérboros-tejszínes kalács, tepsiben sütve.
A recept a "Fakanál: 101 régies ételrecept" (1993) című kiadványban található, a "Barokk korabeli receptek" részben.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kalácsokat kb. 1 cm vastagra szeleteljük.
A tepsit kikenjük és az alját kirakjuk kalácsszeletekkel. Meglocsoljuk a bor felével és 50 ml tejszínnel.
2. A túrót 1 db tojást és 1-2 evőkanál mézet összekeverünk, rákenjük a kalácsokra.
3. Befedjük a maradék kalácsszeletekkel, majd meglocsoljuk a maradék borral.
A megmaradt tejszínt 1 db tojással és 1-2 evőkanál mézzel simára keverünk, majd a kalácsok tetejére öntjük.
Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük, míg megpirul.
Megvárjuk míg kihűl és felkockázva tálaljuk.
Jó étvágyat!
A recept a "Fakanál: 101 régies ételrecept" (1993) című kiadványban található, a "Barokk korabeli receptek" részben.
HOZZÁVALÓK KB. 6 ADAGRA: (27*17 cm, 6 cm mély tepsire)
300-350 g kalács
200 ml főzőtejszín
250 ml édes fehérbor
300 g félzsíros tehéntúró
2 db tojás
2-3 evőkanál méz
csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kalácsokat kb. 1 cm vastagra szeleteljük.
A tepsit kikenjük és az alját kirakjuk kalácsszeletekkel. Meglocsoljuk a bor felével és 50 ml tejszínnel.
2. A túrót 1 db tojást és 1-2 evőkanál mézet összekeverünk, rákenjük a kalácsokra.
3. Befedjük a maradék kalácsszeletekkel, majd meglocsoljuk a maradék borral.
A megmaradt tejszínt 1 db tojással és 1-2 evőkanál mézzel simára keverünk, majd a kalácsok tetejére öntjük.
Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük, míg megpirul.
Megvárjuk míg kihűl és felkockázva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése