APÁTZA INGECSKE



Ez a fura név egy palacsintát takar. Nem tudom mitől apáca és mitől ingecske, viszont a végeredmény finom!

A recept a "Fakanál: 101 régies ételrecept" (1993) című kiadványban található, a "19.századi receptek" részben.



A recepthez képest annyit változtattam, hogy nem forraltam fel a bort. A fűszereket pedig a palacsintatésztába kevertem. Amúgy pedig bor híján édes pezsgőt használtam.

HOZZÁVALÓK 10 DB-HOZ:

1 db tojás
200 ml  édes v. félédes fehérbor vagy pezsgő
100 g mézespuszedli


1 kávéskanál fahéj
kb. 3-4 evőkanál búzaliszt 
csipet só

a sütéshez: kevés olaj

a tálaláshoz: kb. 2 evőkanál méz


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojást habosra keverjük.

Hozzáadjuk a bort, a fahéjat és a sót.



2. A puszedliket ledaráljuk, beleöntjük a boros tojásba.

Eldolgozzuk, majd még annyi búzalisztet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk.




3. Hevített, tapadásmentes, enyhén olajozott serpenyőben 1 evőkanálnyi tésztát kör formára eloszlatunk és mindkét oldalát megsütjük.




 Tálaláskor a palacsintákat meglocsoljuk mézzel.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések