APÁTZA INGECSKE
Ez a fura név egy palacsintát takar. Nem tudom mitől apáca és mitől ingecske, viszont a végeredmény finom!
A recept a "Fakanál: 101 régies ételrecept" (1993) című kiadványban található, a "19.századi receptek" részben.
A recepthez képest annyit változtattam, hogy nem forraltam fel a bort. A fűszereket pedig a palacsintatésztába kevertem. Amúgy pedig bor híján édes pezsgőt használtam.
HOZZÁVALÓK 10 DB-HOZ:
1 db tojás
200 ml édes v. félédes fehérbor vagy pezsgő
100 g mézespuszedli
1 kávéskanál fahéj
kb. 3-4 evőkanál búzaliszt
csipet só
a sütéshez: kevés olaj
a tálaláshoz: kb. 2 evőkanál méz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojást habosra keverjük.
Hozzáadjuk a bort, a fahéjat és a sót.
2. A puszedliket ledaráljuk, beleöntjük a boros tojásba.
Eldolgozzuk, majd még annyi búzalisztet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk.
3. Hevített, tapadásmentes, enyhén olajozott serpenyőben 1 evőkanálnyi tésztát kör formára eloszlatunk és mindkét oldalát megsütjük.
Tálaláskor a palacsintákat meglocsoljuk mézzel.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése