BERÉNYI RIZSES CSIRKE
A recept a "Fakanál Recepttár: A magyar konyha legjobb ételei" (2000) című kiadványban található.
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
60 dkg csirkemell vagy combfilé
24 dkg rizs
1 db vöröshagyma
1 db sárgarépa
2 szál zeller v. 15 dkg zellergumó
3 nagyobb fej gomba
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az olajon fehéredésig pirítjuk a rizst, a felkockázott vöröshagymát és a csirkehúst.
Fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. 15 percig, mérsékelt hőfokon, fedő alatt pároljuk.
2. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, feldaraboljuk.
Belekeverjük a rizs-hús kombóhoz a petrezselyemmel együtt. Ha konzervet is használunk, azt csak a végén tegyük bele!
Az egészet pároljuk, míg megpuhul. Néha nézzünk rá, és szükség esetén a vizet pótoljuk!
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése