BERÉNYI RIZSES CSIRKE


A recept a "Fakanál Recepttár: A magyar konyha legjobb ételei" (2000) című kiadványban található.





HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

60 dkg csirkemell vagy combfilé
24 dkg rizs
1 db vöröshagyma
1 db sárgarépa
2 szál zeller v. 15 dkg zellergumó
3  nagyobb fej gomba
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, petrezselyem


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az olajon fehéredésig pirítjuk a rizst, a felkockázott vöröshagymát és a csirkehúst.

Fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. 15 percig, mérsékelt hőfokon, fedő alatt pároljuk.



2. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, feldaraboljuk.

Belekeverjük a rizs-hús kombóhoz a petrezselyemmel együtt. Ha konzervet is használunk, azt csak a végén tegyük bele!

Az egészet pároljuk, míg megpuhul. Néha nézzünk rá, és szükség esetén a vizet pótoljuk!



Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések