BORTÉSZTÁBAN SÜLT ALMASZELETEK


A desszert a "Fakanál Recepttár: A magyar konyha legfinomabb ételei" (2000) című kiadványban található.



Én kevesebb hozzávalóval készítettem el, így 500 g almához 2 tojást és 200 ml bort használtam, lisztből pedig annyit, amennyit felvett a tészta.

ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojássárgákat, a borral simára keverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk.


2. A tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tésztába.


3. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, majd megmártjuk a tésztában.

Forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük.



Fahéjjal ízesített porcukorral tálaljuk, akár melegen, akár hidegen.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések