BORTÉSZTÁBAN SÜLT ALMASZELETEK
A desszert a "Fakanál Recepttár: A magyar konyha legfinomabb ételei" (2000) című kiadványban található.
Én kevesebb hozzávalóval készítettem el, így 500 g almához 2 tojást és 200 ml bort használtam, lisztből pedig annyit, amennyit felvett a tészta.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojássárgákat, a borral simára keverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk.
2. A tojásfehérjét kevés sóval kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
3. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, majd megmártjuk a tésztában.
Forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük.
Fahéjjal ízesített porcukorral tálaljuk, akár melegen, akár hidegen.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése