NYITRAI GOMBÁS BURGONYA
Az étel a "Fakanál: 101 sütőben készülő étel receptje" c. füzetben (1992) található, a 3. oldalon.
Annyit változtattam rajta, hogy nem nyersen tettem bele a gombát, hanem 1 fej vöröshagymával kevés olajon, sóval, borssal, saját levében megpárolva.
HOZZÁVALÓK:
600 g főtt burgonya
400 g gomba
1 db vöröshagyma
1 evőkanál olaj
120 g juhtúró
kb. 1/2 csokor petrezselyem
2 dl tejföl
só, bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjában megfőzzük, lehűtjük, megpucoljuk és egy sütőedénybe karikázzuk.
(Ez a mennyiség 2-3 sorra elég, sütőedény méretétől függően.)
Én nem sóztam, mert a gomba és a juhtúró is sós, de igény szerint tegyük meg.
2. A felkockázott vöröshagymát kevés olajon enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a megpucolt és felszeletelt gombát, fűszerezzük és nem túl nagy hőfokon saját levében megpároljuk.
Végén levesszük a tetejét és elpárologtatjuk a levét.
3. A krumplira rámorzsoljuk a juhtúrót.
Erre jön a gomba, majd megszórjuk petrezselyemmel.
4. Tejföllel beborítjuk a tetejét és előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 15 percig sütjük.
(A receptben 25 perc van, de mivel az enyémben nincs már nyers hozzávalók, csak össze kell melegíteni, ezért elég 15 perc.)
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése