FIRENZEI MÁJ
A recept "F. Nagy Angéla: Különleges konyha" című könyvében található.
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:
Annyiban tértem el a recepttől, hogy csirkemájat használtam és mielőtt lepirítottam volna, előtte saját levében, alacsony hőfokon pároltam kb. 15 percig.
ELKÉSZÍTÉS:
A hagymát, a gombát, a májat feldaraboljuk, majd kevés olajon pirítjuk úgy, hogy menet közben hozzáadjuk a fokhagymát is. Fűszerezzük, majd alacsony hőfokon, lefedve pároljuk.
Levesszük a tetejét, nagyobb lángra tesszük, attól függően, mennyire szeretnénk szaftosan, elpárologtatjuk a levét, hozzáadjuk a paradicsompürét, kb. 2 percig forraljuk.
Lezárjuk és hozzákeverjük a tejfölt.
Főtt spagettivel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése