FIRENZEI MÁJ



A recept "F. Nagy Angéla: Különleges konyha" című könyvében található.

HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:


Annyiban tértem el a recepttől, hogy csirkemájat használtam és mielőtt lepirítottam volna, előtte saját levében, alacsony hőfokon pároltam kb. 15 percig.

ELKÉSZÍTÉS:

A hagymát, a gombát, a májat feldaraboljuk, majd kevés olajon pirítjuk úgy, hogy menet közben hozzáadjuk a fokhagymát is. Fűszerezzük, majd alacsony hőfokon, lefedve pároljuk.
Levesszük a tetejét, nagyobb lángra tesszük, attól függően, mennyire szeretnénk szaftosan, elpárologtatjuk a levét, hozzáadjuk a paradicsompürét, kb. 2 percig forraljuk.
Lezárjuk és hozzákeverjük a tejfölt.


Főtt spagettivel tálaljuk.


Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések