FEKETE-FEHÉR RICOTTAGOLYÓ
Ricottás fasírtgolyó fekete olívabogyóval töltve.
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az 50 g fekete olívabogyót ledaráljuk. (Ha konzerv, akkor előtte öblítsük le.) Keverőtálba öntjük.
Hozzáadjuk a ricottát, a tojást, az olajban megfuttatott fokhagymát, a só és őrölt borsot.
Kikeverjük.
Hozzáadunk annyi zsemlemorzsát, hogy formázható, de ne túl kemény tésztát kapjunk.
2. A tésztából lecsippentünk egy darabot. A közepébe helyezünk 1 db olívabogyót és bebugyoláljuk.
Tenyerünk között golyóvá formázzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Folytatjuk, míg a tészta elfogy.
3. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.
Félidőben fordítsuk meg a golyókat.
Krumplipürével, vagy paradicsomos főtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:
250 g ricotta
50 g fekete, magozott olívabogyó
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1/2 evőkanál olaj
zsemlemorzsa, amennyit felvesz (kb. 150 g)
só, őrölt bors
a töltelékhez:
16 db egész, magozott olívabogyó
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az 50 g fekete olívabogyót ledaráljuk. (Ha konzerv, akkor előtte öblítsük le.) Keverőtálba öntjük.
Hozzáadjuk a ricottát, a tojást, az olajban megfuttatott fokhagymát, a só és őrölt borsot.
Kikeverjük.
Hozzáadunk annyi zsemlemorzsát, hogy formázható, de ne túl kemény tésztát kapjunk.
2. A tésztából lecsippentünk egy darabot. A közepébe helyezünk 1 db olívabogyót és bebugyoláljuk.
Tenyerünk között golyóvá formázzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Folytatjuk, míg a tészta elfogy.
3. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.
Félidőben fordítsuk meg a golyókat.
Krumplipürével, vagy paradicsomos főtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése