FEKETE-FEHÉR RICOTTAGOLYÓ

Ricottás fasírtgolyó fekete olívabogyóval töltve.




HOZZÁVALÓK 16 DB-HOZ:

250 g ricotta
50 g fekete, magozott olívabogyó
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1/2 evőkanál olaj
zsemlemorzsa, amennyit felvesz (kb. 150 g)
só, őrölt bors

a töltelékhez: 

16 db egész, magozott olívabogyó


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az 50 g fekete olívabogyót ledaráljuk. (Ha konzerv, akkor előtte öblítsük le.) Keverőtálba öntjük.

Hozzáadjuk a ricottát, a tojást, az olajban megfuttatott fokhagymát, a só és őrölt borsot.
Kikeverjük.
Hozzáadunk annyi zsemlemorzsát, hogy formázható, de ne túl kemény tésztát kapjunk.




2. A tésztából lecsippentünk egy darabot. A közepébe helyezünk 1 db olívabogyót és bebugyoláljuk.
Tenyerünk között golyóvá formázzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Folytatjuk, míg a tészta elfogy.



3. Előmelegített sütőben 185 fokon - légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.

Félidőben fordítsuk meg a golyókat.

Krumplipürével, vagy paradicsomos főtt tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések