KOLBÁSZOS TOJÁSLEVES



A leves a "Fakanál: A magyar konyha legfinomabb ételei" (2000) című kiadványban található.

Annyit változtattam rajta, hogy csak a fele mennyiségű kolbászt tettem bele, mert a leírt 25 dkg rengetegnek tűnt. Így is elég zsíros lett.



ELKÉSZÍTÉS:

1. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben megfőzzük. Leszűrjük úgy, hogy a levét felfogjuk.



2. A kockára vágott vöröshagymát és kolbászt kevés olajon megpirítjuk.Fűszerezzük.
Felöntjük a tésztalével, majd megvárjuk, míg felforr.
 


Beleütjük a tojásokat, levesszük alacsonyra a hőfokot. Főzzük 3-5 percig, majd a tésztával együtt tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések