KOLBÁSZOS TOJÁSLEVES
A leves a "Fakanál: A magyar konyha legfinomabb ételei" (2000) című kiadványban található.
Annyit változtattam rajta, hogy csak a fele mennyiségű kolbászt tettem bele, mert a leírt 25 dkg rengetegnek tűnt. Így is elég zsíros lett.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben megfőzzük. Leszűrjük úgy, hogy a levét felfogjuk.
2. A kockára vágott vöröshagymát és kolbászt kevés olajon megpirítjuk.Fűszerezzük.
Felöntjük a tésztalével, majd megvárjuk, míg felforr.
Beleütjük a tojásokat, levesszük alacsonyra a hőfokot. Főzzük 3-5 percig, majd a tésztával együtt tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése