STUTTGARTI LEVES

Frankfurti leves, "Frankfurti virsli" helyett "Stuttgarti grillkolbásszal."



HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

400 g kelkáposzta
1 db nagyobb burgonya
1 db nagyobb sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1-2 szál fehér grillkolbász
1,5 teáskanál majoranna
só, bors, őrölt pirospaprika

igény szerint tejfölös habarás


ELKÉSZÍTÉS:

A vöröshagymát kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és  a karikára vágott kolbász, majd együtt pároljuk még kb. 4 percig. Fűszerezzük, végül felöntjük kb. 1,8-2 l vízzel.
Fedő alatt, közepes hőmérsékleten puhára pároljuk.

Igény szerint tejföllel behabarhatjuk, vagy csak simán tejföllel dúsíthatjuk.

Jó étvágyat!


A hagym

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések