BÉKÉSI ARATÓLEVES


A leves a "Fakanál Recepttár: A magyar konyha legjobb ételei" (2000) című kiadvány 27. oldalán található.




HOZZÁVALÓK 4-5 ADAGRA:

200 g sertéscomb
100 g füstölt csabai kolbász
80 g füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
1 db hegyes-erős paprika
1 db paradicsom
40 dkg savanyított káposzta
60 g gersli / hántolt árpa / árpagyöngy
só, őrölt bors, babérlevél
szükség esetén 1 evőkanál olaj

tálaláshoz: tejföl


ELKÉSZÍTÉS:

1. Egy nagy lábasban a felkockázott combot, kolbászt , a szalonnát és hagymát fehéredésig pirítjuk.





2. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, fűszerezzük, majd felöntjük kb. 1,5 l vízzel.

Lefedve főzzük 20 percig, majd hozzáadjuk a kimosott káposztát és gerslit és még kb. 40 percig főzzük, míg minden puha lesz.


Azon melegében tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések