BRESSE-I CSIRKE
A recept "F. Nagy Angéla: Különleges konyha" című könyvében található.
A leírtaktól eltérően én nem egész csirkét, hanem csak csirkemellet használtam. Így az előírt folyadékmennyiséget is csökkentettem.Plusz még a főzési folyamatokat is leegyszerűsítettem.
HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:
300 g csirkemell
250 g gomba
100 ml tejszín
100 ml fehérbor
1 db vöröshagyma
2 gerezd fohagyma
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, babérlevél
a körethez: főtt rizs vagy bulgur
ELKÉSZÍTÉS:
A kockára vágott vöröshagymát és csirkemellet kevés olajon fehéredésig pirítjuk úgy, hogy közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
Fűszerezzük, belekeverjük a megtisztított feldarabolt gombát.
Felöntjük a tejszínnel és a borral, majd alacsony hőfokon pároljuk, míg a hús megpuhul.
Főtt rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése