BRESSE-I CSIRKE




A recept "F. Nagy Angéla: Különleges konyha" című könyvében található.


A leírtaktól eltérően én nem egész csirkét, hanem csak csirkemellet  használtam. Így az előírt folyadékmennyiséget is csökkentettem.Plusz még a főzési folyamatokat is leegyszerűsítettem.



HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGRA:

300 g csirkemell
250 g gomba
100 ml tejszín
100 ml fehérbor
1 db vöröshagyma
2 gerezd fohagyma
1 evőkanál olaj
só, őrölt bors, babérlevél

a körethez: főtt rizs vagy bulgur


ELKÉSZÍTÉS:

A kockára vágott vöröshagymát és csirkemellet kevés olajon fehéredésig pirítjuk úgy, hogy közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.

Fűszerezzük, belekeverjük a megtisztított feldarabolt gombát.

Felöntjük a tejszínnel és a borral, majd alacsony hőfokon pároljuk, míg a hús megpuhul.
 



Főtt rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések