JUHTÚRÓVAL TÖLTÖTT TÖK



Az recept a "Fakanál Recepttár: A magyar konyha legfinomabb ételei" (2000) című kiadványban található, a 107. oldalon.

Két dologban tértem el: a tököt sütőben sütöttem, valamint kihagytam a töltelékből a tojást és a búzadarát.






ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit héjban megfőzzük. Kihűtjük, megpucoljuk és egy keverőtálban villával összetörjük. (vagy krumplinyomót használunk)

Hozzáadjuk a juhtúrót, a petrezselymet és a kaprot.


2. A tököt megmossuk, megpucoljuk, kettévágjuk és a magját  kiszedjük.

Megsózzuk, tepsibe tesszük és fóliával lefedve kb. 25-30 percig sütjük 185 fokon, légkeveréssel.



3. A tökcsónakokat feltöltjük a krumplis keverékkel, majd a kapros tejföllel meglocsoljuk a tetejüket.

Visszatoljuk a sütőbe és még kb. 15 percig sütjük.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések