JUHTÚRÓVAL TÖLTÖTT TÖK
Az recept a "Fakanál Recepttár: A magyar konyha legfinomabb ételei" (2000) című kiadványban található, a 107. oldalon.
Két dologban tértem el: a tököt sütőben sütöttem, valamint kihagytam a töltelékből a tojást és a búzadarát.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjban megfőzzük. Kihűtjük, megpucoljuk és egy keverőtálban villával összetörjük. (vagy krumplinyomót használunk)
Hozzáadjuk a juhtúrót, a petrezselymet és a kaprot.
2. A tököt megmossuk, megpucoljuk, kettévágjuk és a magját kiszedjük.
Megsózzuk, tepsibe tesszük és fóliával lefedve kb. 25-30 percig sütjük 185 fokon, légkeveréssel.
3. A tökcsónakokat feltöltjük a krumplis keverékkel, majd a kapros tejföllel meglocsoljuk a tetejüket.
Visszatoljuk a sütőbe és még kb. 15 percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése