MÉZES GALUSKA




Ez az édesség a "Fakanál: 101 recept olvasóinktól"  (1992) című füzetben található.



HOZZÁVALÓK 2-3 ADAGHOZ:

a galuskához:

1 db tojás
250 ml tej
1 kávéskanál só
1 teáskanál cukor
liszt, amennyit felvesz

az öntethez:

200 ml tej
4 evőkanál méz

a szóráshoz:

1-2 evőkanál porcukor
1 kávéskanál fahéj


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojást, a tejet, a cukrot, a sót elkeverjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy sűrű állagú tésztát kapjunk.

Enyhén sós, lobogó vízbe nokedliszaggató segítségével vagy kanállal galuskákat szaggatunk és kifőzzük. Lecsepegtetjük.

Jól kivajazott sütőedénybe öntjük.





2. A tejet a mézzel felmelegítjük és a nokedlira öntjük.

Előmelegített sütőben 170 fokon - légkeveréssel - kb. 20 percig sütjük.

Fahéjas porcukorral tálaljuk. Melegen és hidegen is finom.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések