A KERTÉSZLÁNY EBÉDJE

Rántott, sajtos tavaszi hústekercs párolt, vegyes, kerti zöldséges rizzsel.



HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

a körethez:

főtt rizs
1 csomag (450 g) párolt, vegyes zöldség
1 doboz (340 g) csemegekukorica (ha nincs a zöldségkeverékben)

a sajtos hústekercshez:

4 szelet Tavaszi rolád felvágott

4 vékonyra szeletelt zsírszegény sajt


a panírhoz:

1 db tojás
1 evőkanál tej
60 g zsemlemorzsa

olaj a sütéshez 


ELKÉSZÍTÉS:

1. A köret.
A rizst és a zöldségkeveréket enyhén sós vízben megpároljuk.

Kettőt összekeverjük.


2. A hústekercs.

Minden felvágottszeletre ráteszünk 1 szelet sajtot (azért szükséges, hogy zsírszegény legyen, mert ez kevésbé olvad, így nem folyik ki, ha forró olaj éri!), majd feltekerjük és dupla panírba forgatjuk.




3. A tekercsket bő, forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük.

A zöldséges rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB KERTÉSZLÁNY:

PIZZA



HÚSTEKERCS



LEVES



CSIGA

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések