A KERTÉSZLÁNY EBÉDJE
Rántott, sajtos tavaszi hústekercs párolt, vegyes, kerti zöldséges rizzsel.
HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:
a körethez:
főtt rizs
1 csomag (450 g) párolt, vegyes zöldség
1 doboz (340 g) csemegekukorica (ha nincs a zöldségkeverékben)
a sajtos hústekercshez:
4 szelet Tavaszi rolád felvágott
4 vékonyra szeletelt zsírszegény sajt
a panírhoz:
1 db tojás
1 evőkanál tej
60 g zsemlemorzsa
só
olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A köret.
Kettőt összekeverjük.
2. A hústekercs.
Minden felvágottszeletre ráteszünk 1 szelet sajtot (azért szükséges, hogy zsírszegény legyen, mert ez kevésbé olvad, így nem folyik ki, ha forró olaj éri!), majd feltekerjük és dupla panírba forgatjuk.
3. A tekercsket bő, forró olajban kisütjük, lecsepegtetjük.
A zöldséges rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése