ÁFONYÁS MADÁRTEJMUFFIN

Alapvetően a recept a "Tejpite/tejes pite" tésztája. Csak ezúttal nem tepsiben, hanem szilikonos muffinformában lett megsütve. Így 10 db süti keletkezett, de lehet az egész tésztát szilikonos kuglófformába is önteni.

Plusz még annyit változtattam, hogy sima tej helyett dobozos madártejet tettem bele.


HOZZÁVALÓK 6 DB MUFFINHOZ VAGY 1 DB 30*25-ÖS TEPSIHEZ VAGY 1 DB KUGLÓFFORMÁHOZ:

150 g búzaliszt
3 db tojás
300 ml dobozos madártej (pl.Mizo, Meggle)
200 ml tejszín (10%-os főzőtejszín is elég)
50 g porcukor
350 g áfonya (nálam fagyasztott)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojásokat egy tálba ütjük és robotgéppel keverjük, míg kicsit kifehéredik.


2. Hozzáadjuk a porcukrot, a madártejet és a tejszínt. Keverjük, míg sima lesz.


3. Fakanállal vagy habverővel óvatosan beleforgatjuk a lisztet, végül beletesszük az áfonyát is.


4. A választott formát feltöltjük a tésztával. (Ha nem szilikonos, kikenjük zsiradékkal.)


5. Előmelegített sütőben 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 30 percig sütjük.

Akkor jó, ha a teteje teljesen szilárd lesz!


6. A sütit a formában hagyjuk, míg teljesen kihűl, majd óvatosan kinyomjuk belőle.


Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések