A KERTÉSZLÁNY BUKTÁJA



HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:

a tésztához:

300 g búzaliszt
3 evőkanál folyékony zsiradék
1 db tojás "M" méret
125 ml tej
18 g friss élesztő
1 teáskanál cukor
70 g (= 1 kis doboz) sűrített paradicsom

a töltelékhez:

450 g vegyes, kerti zöldség
70 g bármilyen sajt (reszelt/kocka/krém...stb.)
ízlés szerint fűszerek

a kenéshez:

0,5 dl tej vagy 1 db felvert tojás + csipet só


ELKÉSZÍTÉS:

1. A langyos, cukros tejben megfuttatott élesztőt hozzáadjuk a többi tészta alapanyaghoz és jól kidolgozzuk.

Meleg helyen kb. 45 percet kelesztjük.


2. Ezalatt  a zöldséget enyhén sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük.

Összekeverjük a sajttal és a fűszerekkel.


3. A tésztát 6 részre osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4-5 mm vékonyra.



4. A tészta középső részén eloszlatunk kb. 2 evőkanálnyi tölteléket.


5. Jobb és bal oldalát behajtjuk, majd lentről feltekerjük.

A műveletet (3-4-5) valamennyi tésztagombóccal végrehajtjuk.


6. A kész tekercseket sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük, megkenjük tejjel vagy tojással és előmelegített sütőben 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25-30 percig sütjük.


 Langyosan, vagy hidegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések