A KERTÉSZLÁNY BUKTÁJA
HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:
a tésztához:
300 g búzaliszt
3 evőkanál folyékony zsiradék
1 db tojás "M" méret
125 ml tej
18 g friss élesztő
1 teáskanál cukor
70 g (= 1 kis doboz) sűrített paradicsom
só
a töltelékhez:
450 g vegyes, kerti zöldség
70 g bármilyen sajt (reszelt/kocka/krém...stb.)
ízlés szerint fűszerek
a kenéshez:
0,5 dl tej vagy 1 db felvert tojás + csipet só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A langyos, cukros tejben megfuttatott élesztőt hozzáadjuk a többi tészta alapanyaghoz és jól kidolgozzuk.
Meleg helyen kb. 45 percet kelesztjük.
2. Ezalatt a zöldséget enyhén sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük.
Összekeverjük a sajttal és a fűszerekkel.
3. A tésztát 6 részre osztjuk és lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 4-5 mm vékonyra.
4. A tészta középső részén eloszlatunk kb. 2 evőkanálnyi tölteléket.
5. Jobb és bal oldalát behajtjuk, majd lentről feltekerjük.
A műveletet (3-4-5) valamennyi tésztagombóccal végrehajtjuk.
6. A kész tekercseket sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük, megkenjük tejjel vagy tojással és előmelegített sütőben 180 fokon - nem légkeveréssel - kb. 25-30 percig sütjük.
Langyosan, vagy hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB KERTÉSZLÁNY:
HÚSKUGLÓF
RIZS VEGYES ZÖLDSÉGGEL, RÁNTOTT TAVASZI TEKERCCSEL
FASÍRT RIZZSEL
LEVES
PIZZA
Megjegyzések
Megjegyzés küldése