GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT TÚRÓBONBON
HOZZÁVALÓK 10-12 DB-HOZ:
250 g tehéntúró
ízlés szerint porcukor
1 evőkanál tejföl
4-5 evőkanál darált háztartási keksz
125 g gesztenyemassza (ízesített)
80 g olvasztott étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. A gesztenyemasszából nem túl nagy és nem is túl apró golyókat formázunk.
2. A túróhoz hozzákeverjük a tejfölt, a porcukrot és annyi darált kekszet, amitől formázható állagot kap. (Ne legyen túl kemény!)
3. A tésztából lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk és a közepébe 1 gesztenyegolyót helyezünk.
Bebugyoláljuk. Két tenyerünk között golyóvá formázzuk.
4. A műveletet folytatjuk, míg a tészta elfogy.
A gombóckákat vízgőz fölött megolvasztott csokiba forgatjuk.
3-4 órára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése