GESZTENYÉVEL TÖLTÖTT TÚRÓBONBON





HOZZÁVALÓK 10-12 DB-HOZ:

250 g tehéntúró
ízlés szerint porcukor
1 evőkanál tejföl
4-5 evőkanál darált háztartási keksz

125 g gesztenyemassza (ízesített)

80 g olvasztott étcsokoládé


ELKÉSZÍTÉS:

1. A gesztenyemasszából nem túl nagy és nem is túl apró golyókat formázunk.


2. A túróhoz hozzákeverjük a tejfölt, a porcukrot és annyi darált kekszet, amitől formázható állagot kap. (Ne legyen túl kemény!)



3. A tésztából lecsippentünk egy darabot, kilapogatjuk és a közepébe 1 gesztenyegolyót helyezünk.

Bebugyoláljuk. Két tenyerünk között golyóvá formázzuk.




4. A műveletet folytatjuk, míg a tészta elfogy. 

A gombóckákat vízgőz fölött megolvasztott csokiba forgatjuk.


3-4 órára hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések