HÚSKUGLÓF KERTÉSZLÁNY MÓDRA
HOZZÁVALÓK 1 KUGLÓFHOZ:
500 g darált hús
450 g vegyes, kerti zöldség
340 g (=1 doboz csemegekukorica - ha nincs a keverékben)
2 db tojás
2 evőkanál petrezselyem
5-6 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
a tetejére sajtszósz (elhagyható):
200 ml tej
30 g bármilyen sajt
20 g vaj
1 evőkanál liszt
só, bors, szerecsendió
a körethez:
főtt rizs vagy krumplipüré
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldséget enyhén sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük.
2. Egy nagy tálba öntjük a zöldséget, a darált húst. Beleütjük a két tojást, fűszerezzük, majd összegyúrjuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen túl ragacsos, de ne is legyen kemény.
3. A szilikonos formát masszívabb tepsibe tesszük, majd feltöltjük a hússal.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréssel, kb. 30 percig sütjük.
5. Kivesszük, várunk 8-10 percet, majd kiemeljük a formából a húst.
6. Elkészítjük a szószt.
A hozzávalókat turmixban simára pürésítjük, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Ráöntjük a húsra.
Felszeleteljük, majd krumplipürével vagy főtt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése