HÚSKUGLÓF KERTÉSZLÁNY MÓDRA


A recept elkészítéséhez szükség van 1 db szilikonos kuglófformára.




HOZZÁVALÓK 1  KUGLÓFHOZ:

500 g darált hús
450 g vegyes, kerti zöldség
340 g (=1 doboz csemegekukorica - ha nincs a keverékben)
2 db tojás
2 evőkanál petrezselyem
5-6 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors

a tetejére sajtszósz (elhagyható):

200 ml tej
30 g bármilyen sajt
20 g vaj
1 evőkanál liszt
só, bors, szerecsendió

 a körethez:

főtt rizs vagy krumplipüré


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldséget enyhén sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük.

2. Egy nagy tálba öntjük a zöldséget, a darált húst. Beleütjük a két tojást, fűszerezzük, majd összegyúrjuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen túl ragacsos, de ne is legyen kemény.



3. A szilikonos formát masszívabb tepsibe tesszük, majd feltöltjük a hússal.


4. Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréssel, kb. 30 percig sütjük.


5. Kivesszük, várunk 8-10 percet, majd kiemeljük a formából a húst.


6. Elkészítjük a szószt.

A hozzávalókat turmixban simára pürésítjük, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.

Ráöntjük a húsra.


Felszeleteljük, majd krumplipürével vagy főtt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések